Träning – en viktig del av livet

träningNär man jobbar så mycket som jag gör så måste man se till att hålla sig frisk och stark. Tar man inte hand om sig själv är det lätt att man går in i den berömda väggen, och den kan vara svår att ta sig ur. En del som jobbar mycket tycker inte att de har tid för träning, men jag skulle vilja säga att det är tvärtom – tränar man inte så har man inte tid att jobba så mycket innan kroppen ger upp. För sanningen är den att träning gör en starkare och piggare, man får bättre immunförsvar, man blir mer stresstålig, man blir bättre på att lösa problem och man presterar helt enkelt bättre.

I viss mån måste det här förstås kombineras med ett hälsosamt leverne överlag, men enligt mig behöver man inte gå på några salladsdieter för att vara hälsosam. Jag älskar att laga mat och att äta god mat, gärna italienskt med riktiga pastarätter och traditionellt bakade pizzor, men jag ser också till att få i mig mycket vitaminer. Dessutom håller jag mig borta från tobak, dricker måttligt och ser till att sova gott. Med dricka måttligt menar jag att jag gärna njuter av ett glas rött till middagen, men jag dricker inte för att bli berusad. Sömnen är otroligt viktig, så det gäller att lägga sig i tid! Det kan vara svårt när man har ett fullspäckat schema, men allt handlar om prioriteringar.

Jag tränar alltså för att kunna hålla det höga tempo jag håller, och jag tränar för att må bra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *