Motivation eller fjäsk?

jobbHela mitt företag bygger på att mina anställda ska känna sig motiverade att arbeta där. De ska precis som jag känna att vi gör något som vi tror på. Eftersom det är min bestämda åsikt att ett företag som har genuint intresserade anställda är enklare att driva än ett som piskar sina anställda till resultat så jobbar jag också hårt för att hålla mina anställda nöjda. Hur gör man då det? Det handlar väldigt mycket om motivation och inspiration. Jag ser till exempel till alla får chans att göra sin röst hörd och att påverka, för den som har chans att påverka sin situation till det bättre kommer alltid att trivas bättre.

Motivation ska dock inte förväxlas med fjäsk. Det handlar inte om att ge ut en massa bonusar eller se mellan fingrarna med sådant som är mindre bra. Tvärtom! Det handlar om att få sina anställda med sig, att få dem att känna att vi jobbar mot samma mål. Jag förväntar mig att mina anställda ska jobba hårt, något annat accepterar jag inte, men jag jobbar också hårt för att underlätta för dem där jag kan, och jag ger dem förmåner därför att de jobbar hårt och förtjänar dessa.

Som ledare går det inte att fjäska sig till glada medarbetare, däremot måste man vara öppen, lyhörd och ödmjuk. Och man måste bry sig, helhjärtat. Ett exempel på hur jag bryr mig och inspirerar är att mitt företag i så stor utsträckning det går använder miljövänliga produkter. Det betyder att vi tillsammans jobbar mot en bättre värld och samtidigt att jag är rädd om mina anställda och våra kunder!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *