En bra förebild

Som ledare för ett företag måste man vara en bra förebild. Det går inte att säga ”gör si, gör så” till sina anställda och sedan själv göra tvärtom, för det är lite som med anställda som det är med barn – de gör inte som du säger utan som du gör. Om jag till exempel pushar mina anställda till att ta ut friskvårdstimmar så att de kan röra på sig och få en förbättrad hälsa (vilket i förlängningen betyder färre sjukdagar för företaget) så kan jag inte själv sitta på rumpan och äta chips. För att mina anställda ska vilja följa mig som ledare så måste jag vara en bra förebild som visar på gott exempel, så enkelt är det.

Jag jobbar därför hårt för att vara en bra förebild för mina medarbetare, och jag jobbar också hårt för att vara en bra förebild för mina barn. Som VD har jag ett stort ansvar, men att vara förälder är ett ännu större ansvar eftersom man måste förbereda sina barn för livet. Jag vill visa mina barn att man ska kämpa för att nå sina drömmar och att man inte ska vara rädd för att ta i och jobba hårt men att man samtidigt ska vara noga med att ta hand om sig själv så att man orkar ligga där framme och jaga sina mål.

Att leva som man lär är med andra ord viktigt, för annars kommer man inte att bli tagen på allvar. Jag hoppas att både mina barn och mina anställda kan se upp till mig som en bra förebild!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *